Koningin Elizabeth bij een van de slachtoffers
NOS NieuwsAangepast

Britse koningin tegen slachtoffers Manchester: Ariana Grande is goed

Koningin Elizabeth bezocht vanochtend het kinderziekenhuis van Manchester, waar na de aanslag van maandagavond twaalf jonge slachtoffers naartoe werden gebracht. Ze sprak daar met het personeel en met een aantal kinderen en hun ouders.

De 91-jarige koningin stopte onder meer bij de 14-jarige Evie Mills en haar ouders. "Ben je speciaal voor het concert naar Manchester gekomen?", vroeg ze het meisje. Die bevestigde dat. Het was haar verjaardagscadeau. "Het is verschrikkelijk. Erg slecht om zoiets tot doelwit te maken", zei de Britse koningin daarop.

Queen op bezoek bij jonge slachtoffers in Manchester

Grote verbondenheid

Ook vroeg ze aan de kinderen die ze bezocht of ze van het concert hadden genoten. De meesten antwoordden dat het erg goed was geweest. De koningin beaamde dat. "Ja, Ariana Grande klinkt goed, het is een goede zangeres."

Tegen een van de ouders merkte ze op dat ze het heel interessant vond om de grote verbondenheid te zien in Groot-Brittannië na de aanslag.

Adembenemend

De 15-jarige Millie Robson was onder de indruk van het bezoek van de koningin. "Ze is heel aardig, het was gewoon...adembenemend eigenlijk. Je zou het echt niet verwachten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl