Ook bij de bloemenzee op St Anne's Square werd de minuut stilte gehouden
NOS NieuwsAangepast

Minuut stilte voor Manchester, koningin bij slachtoffers

In heel het Verenigd Koninkrijk is een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de zelfmoordaanslag in Manchester. Op St Anne's Square in het centrum van de stad, waar een grote bloemenzee is ontstaan, kwamen honderden mensen samen. Op de stilte volgde een groot applaus.

Manchester één minuut stil voor slachtoffers

Ook koningin Elizabeth is in Manchester. Ze bezocht vanmorgen het kinderziekenhuis van de stad, waar na de aanslag twaalf jonge slachtoffers naartoe werden gebracht. De koningin sprak met het personeel en met een aantal kinderen.

Voetbalclubs Manchester United en Manchester City hebben 1 miljoen pond toegezegd voor een fonds voor de slachtoffers en nabestaanden van de aanslag. De actie, begonnen door de lokale krant Manchester Evening News, had sinds dinsdag al meer dan 1,2 miljoen pond (1,4 miljoen euro) ingezameld.

Verdacht pakketje

De minuut stilte werd in een deel van Manchester verstoord door laagvliegende politiehelikopters. Die waren opgeroepen omdat er bij een inval in het zuidwesten van de stad een verdacht pakketje was gevonden.

Een team van de Britse explosieven opruimingsdienst werd ingeschakeld om het pakketje te onderzoeken. Na ongeveer een uur gaf de politie aan dat de situatie onder controle was en werd het gebied vrijgegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl