Manchester United viert het winnen van de Europa League

Kranten eensgezind: 'emotionele avond' United en 'kansloos' Ajax

De Nederlandse en Engelse media zijn een dag na de Europa League-finale duidelijk: Ajax was kansloos en voor United was het een emotionele avond. In Zweden won de ploeg van trainer José Mourinho met 2-0 van de Amsterdammers.

In Nederland ligt de nadruk vooral op de speelstijl van de United-coach en het feit dat Ajax niet kon omgaan met de tactiek van Mourinho. Het Parool kopt: 'Kansloos Ajax verliest finale van sluwe vos Mourinho'.

Geen wedstrijd

Volgens de Amsterdamse krant 'werd het nooit écht een wedstrijd. Ajax verloor van doorgewinterde profs uit de Premier League, maar vooral van hun coach.'

  • NOS
    De voorpagina van Het Parool
  • NOS
    De voorpagina van het AD

Ook het AD heeft het over het spel dat United speelde in de finale: 'Ajax tactisch en fysiek afgetroefd in typische Mourinho-stijl.' Telesport kopt: 'Deceptie voor Ajax in finale'.

Emotie in Engelse kranten

Waar in Nederland vooral de nadruk ligt op het spel van Ajax en United, gaat de aandacht in Engeland vooral uit naar 'de emotionele overwinning' van United, twee dagen na de terroristische aanslag in Manchester.

  • NOS
    De voorpagina van The Mirror
  • NOS
    De voorpagina van The Sun
  • NOS
    De voorpagina van de Daily Star

Zo schrijft Manchester Evening News: 'deze prijs is voor hen' en spreekt The Sun over 'een emotionele avond in Stockholm'. De Daily Star schrijft: 'de trots van Manchester'.

The Mirror complimenteert Mourinho met het spel van United dat 'vanuit het hart speelde om de gevoelens uit de stad een plaats te geven'.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl