Wekdienst van 25 mei 2017
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 25 mei: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! Het wordt een zonnige dag, met aan het begin wat bewolking. Het wordt 21 graden in het noorden en maximaal 25 in het zuiden. Morgen ook volop zon met maximaal 27 graden, in het weekend kan het tropisch weer worden.

Wat heb je gemist?

The New York Times heeft foto's gepubliceerd van bewijsmateriaal van de bomaanslag in Manchester. Het gaat onder meer om stukken rugzak en een batterij. Op andere foto's is aanslagpleger Salman Abedi terwijl hij met een rugzak door een winkelcentrum loopt. Een vrouw die was opgepakt in verband met de aanslag is vannacht vrijgelaten, er zitten nog zes mensen vast.

De finale van de Europa League is voor Ajax uitgelopen op een deceptie. De ploeg verloor met 2-0 van Manchester United, dat voor het eerst de UEFA Cup in ontvangst mocht nemen. De club heeft de overwinning in de finale van de Europa League opgedragen aan de slachtoffers van de terroristische aanslag. Ondanks het verlies van Ajax, is het in Amsterdam rustig gebleven.

De spelers van Ajax ontvangen de medaille die hoort bij de tweede plaats

Egypte heeft 21 sites geblokkeerd omdat ze terrorisme zouden steunen. Het gaat onder meer om die van de Arabische nieuwsorganisatie Al Jazeera. Het Egyptische staatspersbureau MENA meldt op basis van een overheidsbron dat de sites worden gefinancierd door Qatar. De Egyptische regering beschuldigt Qatar ervan dat het de verboden Moslimbroederschap steunt.

De studio van Al Jazeera in Qatar

Verder vandaag...

De wereld kijkt vooral naar president Trump, die in Europa meerdere ontmoetingen heeft. Hij ontmoet om 10.00 uur commissievoorzitter Juncker en EU-voorzitter Tusk. Daarna luncht Trump met de Franse president Macron. Vervolgens neemt hij samen met Defensieminister Mattis deel aan een NAVO-top met regeringsleiders.

De spelers van Ajax komen om 13.00 uur aan op Schiphol. Vanwege het verlies van gisteravond is er geen huldiging op het Museumplein, het is nog onduidelijk of de ploeg alsnog de stad ingaat.

Voor de rest belooft het een rustige Hemelvaartsdag te worden.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl