Voor personeel en klant verandert er voorlopig niets na overname Q-Park
NOS NieuwsAangepast

Parkeergarages Q-Park in Amerikaanse handen

De Nederlandse parkeergarages van Q-Park gaan over in Amerikaanse handen. Investeerder KKR wil bijna 3 miljard euro betalen voor het bedrijf. De aandeelhouders van Q-Park moeten nog instemmen.

Q-Park heeft duizenden parkeergarages in tien Europese landen. Het concern behaalde vorig jaar een omzet van 825 miljoen euro. Het hoofdkantoor staat in Maastricht. KKR wil dat zo houden. De Amerikanen zeggen dat de overname geen gevolgen zal hebben voor het personeel van Q-Park.

Belangrijke stap

"Dit is een belangrijke stap voor Q-Park", zegt bestuursvoorzitter Frank de Moor van Q-Park. "KKR is de beste partij om onze groeiambities te verwezenlijken. Steden staan voor steeds grotere uitdagingen als het om mobiliteit gaat. Daar willen wij een leidende rol in spelen."

KKR wil ook het managent van het bedrijf ongemoeid laten. "Het is een sterk bedrijf, met een sterke leiding en met een goede mix van activiteiten", zegt topman Jesus Olman van KKR. "We denken dat zij de positie van Q-Park nog sterker kunnen maken."

De aandeelhouders van Q-Park zijn vooral grote beleggers, pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Als zij instemmen, zal de overname in de tweede helft van dit jaar zijn beslag krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl