Teleurstelling op het Museumplein
NOS NieuwsAangepast

Sfeer in Amsterdam goed, ondanks verlies Ajax

Het Museumplein in Amsterdam loopt leeg na het verlies van Ajax in de finale van de Europa League. Ruim voor het eindsignaal gingen de eerste voetbalfans al naar huis.

Uit alle hoeken van het land waren Ajaxfans naar Amsterdam gekomen om op grote schermen naar de Europa League-finale tegen Manchester United te kijken. Ze moesten toezien hoe Ajax de wedstrijd verloor met 2-0.

De politie meldde rond 18.00 uur al dat het overvol was en riep mensen onder meer via een NL-Alert op om niet meer naar de hoofdstad te komen. Het Museumplein werd door de politie afgesloten, omdat het vol was. Ook het Leidseplein, Rembrandtplein en Max Euweplein waren helemaal vol.

Tientallen aanhoudingen

Ondanks het verlies is de sfeer in de binnenstad goed, zegt de politie. Wel zijn er tientallen mensen aangehouden voor belediging, wildplassen en verstoring van de openbare orde. Op het Leidseplein vloog na het einde van de wedstrijd een parasol in brand.

Rond het Museumplein hebben trams en bussen moeite om door de menigte heen te komen. Vervoersbedrijf GVB is bezig om omleidingen te regelen.

Volgens de NS is de sfeer op Amsterdam Centraal ordelijk, maar is het wel druk. Mensen moeten soms even geduld hebben voor ze naar de treinen kunnen lopen.

In Amsterdam werd net als in Stockholm vlak voor het begin van de wedstrijd een minuut stilte gehouden om de slachtoffers van de aanslag in Manchester te herdenken.

Indrukwekkend: Museumplein is stil voor Manchester

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl