Recordaantal loten voor 'sorry-trekking' Staatsloterij

De Staatsloterij heeft 8 miljoen loten uitgegeven voor de 'bijzondere trekking' op 27 mei. Dat is het grootste aantal loten ooit bij een enkele trekking. De loten werden verdeeld onder ruim 2,8 miljoen deelnemers die zich daarvoor bij een speciale website hadden aangemeld.

De loting is een goedmakertje voor de jarenlange misleiding van spelers. Tussen 2001 en 2008 was de kans op een prijs kleiner dan de Staatsloterij beloofde, omdat prijzen in die periode ook op loten konden vallen die niet verkocht waren.

Iedereen die kon aantonen dat hij in die periode had meegespeeld, had recht op maximaal vier loten. Wie dat niet kon aantonen kreeg maximaal twee loten. De inschrijvingstermijn liep afgelopen zaterdag af. De prijzenpot op 27 mei is 13,5 miljoen euro.

Niet gratis

De deelnemers betalen niets voor de loten, maar dat betekent niet dat de loten gratis zijn. Toezichthouder de Nederlandse Kansspelautoriteit heeft de Staatsloterij verboden om de term 'gratis' te gebruiken, omdat de spelers door mee te doen beloven om af te zien van verdere juridische stappen tegen de Staatsloterij.

Ook spelers die zich hadden aangemeld bij de claimstichtingen, in de hoop op een flinke schadevergoeding, blijken zich massaal opgegeven te hebben voor de bijzondere trekking. 63.500 deelnemers van de stichtingen doen mee en krijgen een vergoeding van 40 euro als beloning voor hun actiebereidheid.

Dat is ongeveer de helft van de 126.000 deelnemers die zich bij de stichtingen hadden opgegeven. De inschrijvingstermijn voor de beloning van 40 euro loopt tot en met vrijdag 30 juni. Een woordvoerder van de Staatsloterij sluit niet uit dat mensen die zich misleid voelen toch door willen procederen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl