Gerechtsgebouw in Utrecht
In samenwerking met
RTV Utrecht

Jarenlange celstraffen voor mishandeling met strijkijzer

Drie Poolse mannen moeten jarenlang de cel in voor het mishandelen van een huisgenoot in Bunschoten-Spakenburg. De rechtbank noemt de mishandeling met een strijkijzer en kokend water "uitzonderlijk gruwelijk".

Twee mannen hebben vijf jaar celstraf opgelegd gekregen. Een derde man, die een kleinere rol speelde bij de mishandeling, is veroordeeld tot vier jaar cel, schrijft RTV Utrecht.

Biergeld

De mannen zouden ruzie hebben gekregen over bier. De huisgenoten dachten dat de man net zijn loon had gekregen en eisten van hem een bijdrage voor het bier. De vier hadden daar al langer ruzie over.

Het slachtoffer wilde niet betalen omdat hij dacht dat het geld gebruikt zou worden voor drugs. Vervolgens werd zijn pinpas met veel geweld afgepakt.

Strijkijzer en kokend water

De huisgenoten dwongen de man zijn pincode af te geven door hem te bewerken met een strijkijzer. Het slachtoffer gaf in paniek een verkeerde code, waardoor het de mannen niet lukte om te pinnen.

Hoewel de man verging van de pijn, zetten de huisgenoten hem opnieuw onder druk om de code te geven. Daarbij gooiden ze kokend water in zijn gezicht.

Ernstig verbrand

Tijdens een eerdere zitting in de rechtbank werden foto's getoond van de verwondingen van het slachtoffer. Zijn gezicht is zo ernstig verbrand dat collega's hem niet meer zouden herkennen.

De man lag na de mishandeling meer dan een maand in het ziekenhuis. Hij had onder meer een hersenbloeding, brandwonden, gebroken ribben en een gebroken neus.

Schadevergoeding

De drie verdachten krijgen niet alleen een celstraf; ze moeten ook een schadevergoeding van duizenden euro's betalen aan het slachtoffer.

Het Openbaar Ministerie had straffen van negen jaar geëist.

Advertentie via Ster.nl