De rechtbank tijdens de behandeling van de zaak rond de Posbankmoord
NOS NieuwsAangepast

13 jaar geëist tegen verdachten Posbankmoord

Tegen de mannen die worden verdacht van de zogenoemde Posbankmoord zijn gevangenisstraffen van 13 jaar geëist. Het OM houdt hen verantwoordelijk voor het doodschieten van Alex Wiegmink op de Posbank, op de Veluwe, in 2003.

Na een impasse van veertien jaar is de zaak vandaag alsnog voor de rechtbank in Arnhem gekomen. Vorig jaar werd er nieuw bewijs gevonden en werden twee verdachten opgepakt.

De mannen worden alleen verdacht van de moord. De aanklacht wegens het verplaatsen en wegmaken van het lichaam is vervallen; deze feiten zijn verjaard.

Een van de verdachten, Frank S., handelde in zelfgeteelde wiet. Hij zei: "Ik snap niet dat het ooit zover heeft kunnen komen. Ik heb nooit gedacht: waar ben ik mee bezig?".

De ander, Souris R., deed zaken met mensen in de pillenhandel. Hij heeft sinds 1990 een strafblad, waarop diefstal, geweld, afpersing en mishandeling voorkomen.

Uitgebrande auto

In januari 2003 kwam Wiegmink niet meer thuis na het hardlopen op de Posbank. Later werd zijn lichaam gevonden in een uitgebrande auto in Erp in Noord-Brabant.

De recherche stelde vast dat hij al op de Posbank was doodgeschoten, maar door wie en waarom bleef lange tijd onduidelijk. Meerdere onderzoeken liepen vast, totdat in 2015 een coldcaseteam aan de slag ging met de zaak. Mede dankzij een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht werden uiteindelijk twee verdachten aangehouden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl