​Viktoria Azarenka
NOS SportAangepast

Mama Azarenka wil weer gaan tennissen

Viktoria Azarenka, die vorig jaar haar tenniscarrière onderbrak om moeder te worden, wil haar comeback maken. De Wit-Russin wil in ieder geval tijdens Wimbledon weer van de partij zijn. "En in aanloop naar Wimbledon wil ik nog een grastoernooi spelen'', meldde ze op Twitter.

De voormalig nummer één van de wereld speelde haar laatste duel bijna een jaar geleden in de eerste ronde van Roland Garros. Daarin moest zij met een knieblessure opgeven. Niet lang daarna liet Azarenka weten in verwachting te zijn. De tweevoudig winnares van de Australian Open (2012 en 2013) beviel in december van een zoon.

De voorbije maanden merkte Azarenka naar eigen zeggen dat de tennisbaan weer begon te trekken. Ze hervatte de training en voelde gestaag de vorm terugkomen. "Ik voel me klaar om weer wedstrijden te spelen", liet ze ten overvloede weten.

Haar zoontje Leo is volgens Azarenka de ideale inspiratiebron om haar voormalige status als beste speelster van de wereld te herwinnen. Binnenkort hoopt de 27-jarige tennisster bekend te maken bij welk toernooi ze haar rentree zal maken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl