NOS VoetbalAangepast

Extatisch Madrid viert 'de titel van Zidane'

Kampioensfeest in Madrid na titel Real

Na vijf jaar is de Spaanse titel weer in handen van Real Madrid. En dat willen ze weten in de hoofdstad. Duizenden supporters vierden afgelopen nacht feest in het centrum van Madrid, nadat Real dankzij een 2-0 zege bij Málaga het kampioenschap had veiliggesteld.

De hoofdstad verkeerde in extase. De sterrenformatie werd 's nachts bij thuiskomst groots onthaald. De spelers gingen in een open bus door de stad richting het Plaza de Cibeles, waar de 'Koninklijke' traditioneel door de aanhang wordt gehuldigd. Daar knoopte aanvoerder Sergio Ramos een Spaanse vlag met het logo van Real Madrid aan het beeld van de Romeinse godin Cybele.

"In het stadion van Málaga was het feestje van Real snel voorbij", vertelt correspondent Edwin Winkels die bij de wedstrijd was. "De spanning was al direct weg, na de goal van Ronaldo na negentig seconden. Barcelona kwam daarna ook nog op achterstand, dus na tien minuten was al duidelijk dat het geen spannende ontknoping zou worden."

Sterspeler Cristiano Ronaldo had een belangrijk aandeel in de titel, maar volgens Winkels is het toch vooral het succes van coach Zinedine Zidane. "Hij nam het anderhalf jaar geleden over van Rafael Benítez en sindsdien is er nauwelijks verloren. Zidane heeft Real aardig laten voetballen, zonder dat het exceptioneel goed was. Maar ze zijn enorm effectief."

De trainer werd na de wedstrijd tegen Málaga door zijn spelers getrakteerd op een champagnedouche. Zidane begreep de ontlading wel. "De Spaanse competitie is de zwaarste ter wereld. De sleutel voor dit succes ligt bij de verbondenheid van onze groep. Ze hebben allemaal hard gewerkt en geloof getoond in mijn verhaal", volgens Zidane.

Real Madrid-trainer Zinedine Zidane wordt door zijn spelers op handen gedragen na het winnen van de Spaanse titel

Het was al de vierde prijs voor Real sinds het aantreden van de Fransman. Vorig seizoen veroverde hij de Champions League, gevolgd door de Europese Supercup en het WK voor clubteams.

Champions League-finale

Voor de Madrilenen is het seizoen nog niet voorbij, er wacht nog een nieuwe Champions League-finale. Op 3 juni is Juventus de tegenstander in Cardiff. "Dat is pas over twee weken, dus dit feestje moet kunnen", aldus Winkels. "Het zijn drukke weken geweest zonder rust, dus ze kunnen nu even de zinnen verzetten."

"Wat de voorbereiding op de finale nog wel kan verstoren is het gespeculeer dat je de komende dagen gaat krijgen. Wie blijft er en wie gaan er weg? James Rodríguez en Alvaro Morata willen bijvoorbeeld vertrekken. James gaat vrijwel zeker naar Manchester United, Morata weet het nog niet. Maar één ding is zeker: Zidane blijft. En dat geeft rust."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl