Joris van Overeem viert zijn eerste goal

AZ wint voor tweede keer met 4-1 van FC Groningen

Met een 4-1 zege op FC Groningen is AZ doorgedrongen tot de finale van de play-offs om Europees voetbal. AZ had de heenwedstrijd ook met 4-1 gewonnen.

Het hoogtepunt van de avond zat vroeg in de wedstrijd: de pass van Calvin Stengs op Dabney dos Santos, die op zijn beurt Wout Weghorst op maat bediende: 1-0.

AZ was beter, maar kreeg voor rust wel de 1-1 om de oren: Bryan Linssen scoorde via doelman Tim Krul en de paal. AZ was ook na rust sterker. Doelman Padt redde bij een aantal Alkmaarse schoten, maar was, na gesuf van zijn verdediging, kansloos op een kopbal van Joris van Overeem.

Groningen had weinig meer in te brengen en de 4-1 zege na treffers van Stengs en Van Overeem was niet eens geflatteerd.

In de finale van de play-offs stuit AZ op FC Utrecht dat sc Heerenveen aan de kant zette.