NOS VoetbalAangepast

'NEC is veel te groot voor de Jupiler League'

Na een vrije val op de ranglijst leek het tij in Nijmegen de afgelopen weken plots te keren. Met knappe overwinningen op AZ en sc Heerenveen dacht NEC ineens weer aan lijfsbehoud in de eredivisie. Het bleek allemaal net niet voldoende.

De ploeg werd zestiende en nu wacht een tweeluik met Emmen in het drijfzand van de nacompetitie.

Ron de Groot praat met NEC-middenvelder Gregor Breinburg

Het is een bewogen seizoen voor NEC. Het elftal zakte na de winterstop helemaal weg, waarna trainer Peter Hyballa tot twee keer toe boze supporters moest toespreken en uiteindelijk zelf de laan uit werd gestuurd. Toch had er achter het hele seizoen een dikke punt kunnen staan als de uitslagen allemaal wat gunstiger waren uitgevallen op die laatste speelronde. Sparta gooide echter roet in het eten en dus werd de punt een komma.

Het is nog geen reden tot paniek, legt middenvelder Gregor Breinburg uit. "We hebben een goed gevoel overgehouden aan de laatste twee wedstrijden. Als we die lijn doortrekken naar Emmen en naar de volgende ronde komt het goed."

Door de recente overwinningen op AZ en Heerenveen is het vertrouwen terug bij de club; zeges blijken een wondermiddel. Maar Breinburg roemt ook interim-trainer Ron de Groot en zijn assistent Patrick Pothuizen. "Ze geven structuur en vastigheden en ook het plezier is weer terug. Maar dat komt altijd bij overwinningen."

Gregor Breinburg

Van druk wil Breinburg niet spreken, maar verantwoordelijk voelt hij zich wel. "Er is emotie binnen en buiten de club. Dat doet wat met je. Maar NEC is veel te groot voor de Jupiler League en we gaan ervoor zorgen dat het goedkomt", belooft de middenvelder. De eerste horde, Emmen, moet vanavond worden genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl