Aanvoerder John Terry heeft de score geopend voor Chelsea

Krappe thuiszege kampioen Chelsea

Chelsea heeft de kersverse landstitel gevierd met een 4-3 zege in eigen huis tegen Watford. De Londenaren konden de overwinning pas in de slotfase veiligstellen.

Voorafgaand aan de wedstrijd op Stamford Bridge huldigde Watford de nieuwe kampioen met de traditionele erehaag. De ploeg van trainer Antonio Conte was na de zege van afgelopen vrijdag bij West Bromwich Albion onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

John Terry stond voor het eerst sinds september weer eens in de basis bij Chelsea. De 36-jarige verdediger, die na dit seizoen afscheid neemt van de club waar hij sinds 1998 onder contract staat, nam in de 22ste minuut prompt de openingstreffer voor zijn rekening. Terry, die zijn 716de wedstrijd voor 'The Blues' speelde, heeft in elk van de afgelopen zeventien seizoenen gescoord.

Toen vlak na rust Chelsea op 3-1 was gekomen, leek het duel gespeeld. Watford knokte zich echter knap terug tot 3-3, onder meer dankzij een doelpunt van Daryl Janmaat. Twee minuten voor tijd zorgde Cesc Fàbregas ervoor dat de punten toch in Londen bleven.