NOS NieuwsAangepast

Nederlandse auto rijdt in België in op groep fietsers, twee doden

In de Belgische plaats Kasterlee, ten oosten van Antwerpen, zijn twee doden gevallen toen een auto op een groep fietsers inreed. Vier andere fietsers raakten gewond. Een van hen is er slecht aan toe.

Volgens de Belgische politie was het een Nederlandse auto die werd bestuurd door een 65-jarige man uit Bergeijk, vlak bij de grens in Noord-Brabant. Hij zou niet onder invloed zijn geweest van alcohol of drugs, meldt Omroep Brabant.

Het ongeluk gebeurde toen de groep van twaalf fietsers de Turnhoutsebaan (N19) wilde oversteken. Volgens de politie en de burgemeester van Kasterlee kwam de auto uit de richting van Turnhout en reed die op de overstekende fietsers in. Het zou gaan om een groep gepensioneerde vrouwen uit Retie, een buurgemeente van Kasterlee.

Stoplichten

De loco-burgemeester van Kasterlee zegt dat op de plek van het ongeluk veel fietsers oversteken. Volgens haar is het een gevaarlijke situatie omdat er vier rijstroken zijn en auto's er 90 kilometer per uur mogen rijden. "We vragen als gemeente dan ook al langer om verkeerslichten. Jammer genoeg komt dat te laat voor de betrokkenen bij dit ongeval."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl