Blijdschap bij Cristiano Ronaldo
NOS VoetbalAangepast

Barça ligt op kop, maar Real blijft op titelkoers

De strijd om de Spaanse titel blijft onverminderd spannend. Koploper FC Barcelona won met 4-1 bij Las Palmas en Real Madrid, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft en derhalve de beste papieren heeft om kampioen te worden, won met dezelfde cijfers van Sevilla.

Real kwam na tien minuten op 1-0, maar dat de goal van Nacho werd goedgekeurd was op z'n minst dubieus te noemen. Hij schoot een vrije trap in het lege doel, terwijl de spelers van Sevilla en ook arbiter Alberto Undiano Mallenco zich bekommerden om de nog geblesseerd op de grond liggende Marco Asensio.

Na de 2-0 van Cristiano Ronaldo deed Sevilla wat terug uit een mooie combinatie door het centrum met Stefan Jovetic als eindstation. Met een schot in de kruising van Ronaldo en een intikker van Toni Kroos zette Real Madrid de 4-1 eindstand op het scorebord.

Neymar viert zijn tweede goal

Barcelona hield zijn kansen op de Spaanse titel intact door op Las Palmas met 4-1 te winnen. Neymar was de grote man met drie treffers en een assist. Door het late afhaken van Gerard Piqué (ziek) zat Barça-coach Luis Enrique ietwat dun in zijn verdedigers, maar dat brak de club niet op.

Neymar opende op aangeven van Luis Suárez de score en bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Na rust deed Pedro Bigas uit een messcherpe counter wat terug, maar Neymar herstelde snel de orde met een slimme kopbal.

De Braziliaan zette de eindstand op het bord met een vernuftig tikje. Zijn drie goals brachten zijn seizoentotaal op 13. Messi staat op 35, Suárez op 28.

Ontknoping

Barcelona bleef met 87 punten uit 37 wedstrijden koploper en Real kwam op 87 uit 36 wedstrijden. Real kan woensdag in het inhaalduel met Celta de Vigo de koppositie overnemen en vier dagen later bij Málaga CF de titel pakken.

Barcelona speelt op de laatste speeldag nog thuis tegen Eibar. Real heeft vier punten nodig om kampioen te worden. Als Real en Barça gelijk eindigen, gaat het kampioenschap op grond van het onderling resultaat naar FC Barcelona.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl