Ajax-vrouwen nog geen kampioen na gelijkspel tegen Twente

Kampioensfeest Ajax-vrouwen laat nog even op zich wachten

Het vrouwenteam van Ajax is er niet in geslaagd om drie speelronden voor het einde al de landstitel te bemachtigen. Naaste belager FC Twente hield Ajax op de Toekomst op 1-1.

Met nog twee competitiedagen in de eredivisie te gaan blijft het gat van Ajax met vijfvoudig landskampioen Twente vijf punten.

Marjolijn van den Bighelaar opende op de Toekomst de score voor Ajax met een fraaie halve omhaal. Ajax had na de vroege voorsprong de touwtjes tot de rust stevig in handen en Desiree van Lunteren was met een hard schot dicht bij de 2-0.

Hans van Breukelen was al met de schaal naar Amsterdam gekomen

Twente begon sterk aan de tweede helft, drong Ajax in de verdediging en voerde de druk almaar verder op. Een kwartier na rust kreeg het loon naar werken toen Ellen Janssen keeper Eli Sarasola verschalkte.

Janssen kwam met die treffer weer op gelijke hoogte met Van den Bighelaar, die dit seizoen eveneens 18 keer doel trof.

Herkansing

Komende vrijdag kan Ajax alsnog het kampioenschap veiligstellen als het thuis van ADO Den Haag wint.