Davy Klaassen en zijn ploeggenoten vieren feest in Lyon
NOS VoetbalAangepast

​Genieten om finaleplaats, maar Ajax heeft nog helemaal niets

Aanvoerder Davy Klaassen neemt de tijd. Eerst de ontlading op het veld, daarna het feest in de kleedkamer. Nog even naar de uitbundige fans in het uitvak, rustig douchen en dan naar de pers. Alsof hij zojuist van PEC Zwolle heeft gewonnen, staat hij de journalisten te woord.

"Besef je het wel? Finale, Davy!", krijgt hij te horen na de wedstrijd tegen Olympique Lyonnais (5-4 over twee duels). "Ja, natuurlijk", zegt Klaassen. "Finale, ja! Prachtig. Het is echt geweldig. Ik ging net naar de fans en iedereen gaat helemaal uit z'n plaat."

'Alleen eindzege telt nu'

Het geluk is te zien in de ogen van de middenvelder. En de blijdschap was te zien toen hij na de wedstrijd in de spelerstunnel zijn teamgenoten om de nek vloog. Maar Klaassen zou geen echte aanvoerder zijn als hij niet terugvalt in de realiteit. "We hebben nog steeds niets. Nu staan we in de finale, dan wil ik die winnen ook. Niets minder. Alleen de eindzege telt nu."

Hoewel Klaassen het analyseren liever links laat liggen, gaan we nog even terug naar de wedstrijd tegen Olympique Lyonnais. "Of ik in het veld nog getwijfeld heb? Nou ja, het kan altijd gebeuren. De bal hoeft maar goed te vallen voor Lyon en het is 4-1."

Frank de Boer

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Frank de Boer, die als analist van RTL in het stadion was, feliciteerde Klaassen als een van de eersten. "Hij is een echte Ajacied. Hij zal echt niet denken: mij is het niet gelukt, dus ik gun het Peter Bosz niet. Nee, hij is gewoon trots op ons en dat hij zo reageert is groots."

De spelersvrouwen van Ajax

In de bus ging het feest nog verder. Ook de spelersvrouwen waren daar nog even bij. De spelers gingen vervolgens naar hun hotel, de vrouwen vertrokken naar een ander hotel midden in de stad. Daar werd nog tot in de vroege uurtjes geproost op de prestatie van hun mannen.

Uitlooptraining

Het feesten wordt vandaag afgesloten met een uitlooptraining. Zondag staat namelijk de volgende belangrijke wedstrijd voor de deur. Bij een zege op Willem II en puntenverlies van Feyenoord tegen Heracles Almelo is Ajax kampioen van Nederland.

"Mochten wij zondag kampioen worden, dan zien we dat als een grote bonus. Twee weken geleden hadden we het al uit ons hoofd gezet. En natuurlijk zijn er nu wel wat pijntjes, maar ik heb al vaker gezegd dat we zo veel goede spelers hebben... Willem II moet daarom geen probleem worden", sluit Klaassen af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl