Veel Feyenoordfans keken zondag in het centrum van Rotterdam naar de wedstrijd tegen Excelsior
NOS NieuwsAangepast

​Zondag noodverordening in centrum Rotterdam

Er geldt zondag een noodverordening in een groot deel van het centrum van Rotterdam en bij het centraal station. Buiten de evenemententerreinen geldt dan een geheel alcoholverbod.

Blikjes en flessen drank die toch worden meegenomen, worden afgepakt. In horecagelegenheden mag wel alcohol worden geschonken.

Rellen

Feyenoord speelt zondag in De Kuip tegen Heracles. De Rotterdamse club kan dan landskampioen worden. Afgelopen zondag braken in het centrum rellen uit nadat Feyenoord verloor van Excelsior en het kampioensfeest moest worden uitgesteld.

Volgens burgemeester Aboutaleb waren de rellen deels het gevolg van drank- en drugsgebruik. Veel supporters kwamen met blikjes of flessen alcohol naar Rotterdam. De gemeente meldde gisteren al dat slijterijen en supermarkten zondag geen drank mogen verkopen.

Ajax kan ook nog kampioen worden als Feyenoord verliest of gelijkspeelt, maar voor dat scenario neemt de gemeente Amsterdam vooralsnog geen extra maatregelen. Wel zegt de gemeente dat de politie de situatie zondag goed in de gaten houdt, vanwege de bijzondere speelronde.

Ahoy

Vandaag werd ook bekend dat rond de kampioenswedstrijd een vierde evenemententerrein wordt ingericht in Rotterdam. In Ahoy in Rotterdam-Zuid kunnen dan 12.000 Feyenoordsupporters de wedstrijd volgen op grote schermen.

Ook op het Stadhuisplein, op de Binnenrotte en bij de Biergarten komen evenemententerrein waar de wedstrijd te volgen is. De belangstelling daarvoor was zo groot, dat de kaartjes binnen enkele uren uitverkocht waren.

Met het inrichten van evenemententerreinen wil de gemeente de mensenmassa in het centrum van de stad beter beheersbaar maken. Om de terreinen komen extra hekken. In totaal kunnen nu zo'n 37.000 Feyenoordfans die geen kaartje hebben voor De Kuip de wedstrijd op grote schermen volgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl