NOS NieuwsAangepast

Frank Masmeijer geeft betrokkenheid bij cocaïnehandel toe

Oud-NCRV-presentator Frank Masmeijer (56) heeft bekend dat hij betrokken is geweest bij cocaïnehandel in België. Zijn advocaat zei voor de rechtbank in Antwerpen dat Masmeijer zijn betrokkenheid niet langer betwist. De oud-tv-presentator was zelf niet in de rechtszaal. "Uit schaamte", zei zijn raadsman.

Masmeijer was betrokken bij het invoeren van 467 kilo cocaïne, maar zou niet hebben geweten dat het om zo'n grote partij drugs ging. Het OM eist zeven jaar cel en 24.000 euro boete tegen hem.

Masmeijer presenteerde in de jaren 80 en 90 onder meer de Holidayshow. Toen zijn tv-carrière in het slop raakte, probeerde hij het in de horeca. Hij begon een brasserie in Sint-Niklaas in België, maar die ging failliet. Doordat hij met schulden zat, kwam hij in de drugswereld terecht, zei zijn advocaat.

Pallet met bananen

De Nederlander werd in 2014 ingeschakeld om een partij cocaïne, die was verborgen tussen bananen, op te halen in de Antwerpse haven. Masmeijer ging samen met een neef in een bestelwagen naar de haven, maar hij kreeg de pallet met bananen niet mee van de transporteur.

Toen hij een tweede keer naar de haven ging en daar bleef vragen naar een specifieke partij bananen, wekte dat de argwaan van de autoriteiten.

Zijn opdrachtgevers namen hem het geknoei zeer kwalijk en sloegen hem het ziekenhuis in. De lading cocaïne van 467 kilo werd in beslag genomen en Masmeijer werd opgepakt.

Huwelijk

Advocaat Vincke pleit voor een voorwaardelijke straf voor Masmeijer, die tien maanden in voorarrest heeft gezeten en geen strafblad heeft. "Hij heeft al een hoge prijs betaald en dan heb ik het niet alleen over de fysieke afstraffing. Zijn droom om ooit nog naar het medialandschap terug te keren, viel in duigen en ook liep zijn huwelijk op de klippen", zei de raadsman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl