Giovanni van Bronckhorst en Peter Bosz
NOS Voetbal

Van Bronckhorst, Bosz en Fraser in race voor Rinus Michels Award

Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Peter Bosz (Ajax), Henk Fraser (Vitesse), Erik ten Hag (FC Utrecht) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) zijn in de race voor de Rinus Michels Award, de prijs voor de beste trainer/coach van de eredivisie.

Alle hoofdtrainers uit de eredivisie bepalen wie de prijs wint. De uitreiking is op vrijdag 19 mei, tijdens het Nederlands trainerscongres. Vorig jaar ging de prijs naar Ten Hag.

Fraser won dit seizoen met Vitesse de KNVB-beker, de eerste grote prijs voor de Arnhemmers. Van Bronckhorst is samen met Bosz nog in de race voor de landstitel. De Ajax-trainer staat met Ajax bovendien in de halve finales van de Europa League.

Ten Hag is met Utrecht al zeker van de vierde plaats, terwijl Van der Gaag het bescheiden Excelsior in de eredivisie wist te houden. Zondag brachten de Kralingers Feyenoord nog in mineurstemming met een 3-0 zege in de 'kampioenswedstrijd'.

Jupiler League

De hoofdtrainers van de clubs uit de Jupiler League kiezen hun eigen trainer van het jaar. De kandidaten zijn Maurice Steijn, die kampioen werd met VVV-Venlo, Ron Elsen (MVV) en Peter van den Berg (RKC Waalwijk).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl