Willem Janssen

FC Utrecht zet Vitesse in slotfase aan de kant

In een wedstrijd om des keizers baard heeft FC Utrecht, dat de vierde plaats niet meer kan verspelen, thuis met 1-0 gewoNnen van Vitesse, dat als winnaar van de beker al een Europa League-ticket op zak heeft.

In het open duel met twee frank en vrij spelende ploegen begon Vitesse goed. De Arnhemmers kregen in de openingsfase kansjes via Milot Rashica en Ricky van Wolfswinkel.

Navarone Foor in duel met Sofyan Amrabat

Naarmate de eerste helft vorderde werd Utrecht wat sterker en stichtten Sébastian Haller en Gyrano Kerk gevaar voor het Arnhemse doel.

Na de rust golfde het spel heen en weer en lieten beide ploegen kansen onbenut. Het duel leek zonder doelpunten te gaan eindigen, maar in de extra tijd kopte Willem Janssen Utrecht toch nog naar de zege.