De spelers van NEC vieren de 1-0 van Julian von Haacke

Awoniyi kopt NEC op valreep langs AZ

NEC heeft in zijn gevecht om lijfsbehoud drie punten gepakt tegen AZ. De ploeg van interim-coach Ron de Groot won thuis met 2-1 van de verliezend bekerfinalist, maar blijft zeventiende omdat concurrenten Sparta en Roda JC ook wonnen.

AZ begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd, maar langzaam maar zeker slopen er steeds meer fouten in het spel van de Alkmaarders. NEC kreeg meer grip op de wedstrijd en kreeg via Jay-Roy Grot al een kansje op 1-0.

Knappe goal

Die treffer kwam er na een half uur alsnog. Na een mooie pass van oud-AZ'er Ali Messaoud wipte Julian von Haacke de bal knap over doelman Tim Krul.

De thuisploeg had ook daarna de overhand, kreeg enkele kansjes, maar moest vlak voor rust de 1-1 slikken. Wojciech Golla gleed de bal onbedoeld voor de voeten van Alireza Jahanbakhsh en de oud-NEC'er tikte simpel binnen.

AZ met tien man

Nadat Krul nog voor rust met een puike redding de 2-1 van Dario Dumic had voorkomen, viel er in de tweede helft aanvankelijk weinig te beleven. Na een uur kwam AZ echter met tien man te staan na natrappen van Ridgeciano Haps.

NEC leek niet te kunnen profiteren van de overtalsituatie. AZ beperkte zich tot verdedigen en de thuisploeg slaagde er lange tijd niet in om een kans te creëren. Vlak voor tijd kopte Taiwo Awoniyi echter de 2-1 binnen.

Taiwo Awoniyi juicht bij de 2-1 voor NEC