NOS NieuwsAangepast

Man in wijkcentrum Arnhem gearresteerd na melding over wapen

De politie in Arnhem heeft in een wijkcentrum in de wijk Klarendal een man gearresteerd die daar volgens een melding met een wapen was binnengekomen. In het wijkcentrum zijn mogelijk mensen gegijzeld gehouden, maar dat is niet duidelijk. Iedereen is inmiddels veilig.

De situatie is na de aanhouding onder controle, meldt burgemeester Staal. Bij Omroep Gelderland was te zien hoe zwaarbewapende politiemensen een geblinddoekte man meevoerden die alleen een onderbroek en sokken aan had. Het is niet duidelijk of hij ook echt een wapen had. Er waren ook politiehelikopters in de lucht.

Er zijn geen aanwijzingen dat de man een terroristische aanslag wilde plegen, zegt de politie. Rond het middaguur kwam een melding dat een man rondliep met een vuurwapen in het wijkcentrum aan de Rappardstraat. Omwonenden werden uit voorzorg geëvacueerd en de omgeving werd afgezet. Het treinverkeer werd korte tijd stilgelegd.

Gewapende man Arnhem

Het wijkcentrum ligt aan een spoorweg. Op last van de politie werd daar het treinverkeer naar Dieren en Zevenaar stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl