Bas Dost viert een treffer tegen Braga

Dost houdt Messi in vizier na hattrick

Bas Dost blijft zicht houden op de Gouden Schoen als topscorer van Europa. De 27-jarige aanvaller leidde Sporting CP met drie goals naar een 3-2 zege in de uitwedstrijd bij Sporting Braga.

Ricardo Horta opende voor rust de score namens de thuisploeg en nadat Adrien Silva voor Sporting een strafschop had gemist, was Dost in de tweede helft wel trefzeker vanaf de strafschopstip.

Dost zit Messi op de hielen na nieuwe hattrick

Daarna zette Dost op aangeven van Marvin Zeegelaar zijn ploeg ook op voorsprong, waarna Rui Fonte de teams weer in evenwicht (2-2) bracht. In de 85ste minuut kroonde Dost zich met de 3-2 echter toch tot matchwinner. Hij maakte daarmee zijn 31ste goal in 28 competitiewedstrijden voor Sporting.

In het spoor van Messi

In het klassement om de Gouden Schoen bezet Dost met een totaal van 62 punten (doelpunten in Portugal worden beloond met twee punten) de tweede plaats. Lionel Messi is met 33 treffers voor FC Barcelona en 66 punten koploper. Beide spelers hebben in hun competitie nog drie wedstrijden te gaan.