Pedro na de 1-0 voor Chelsea

Tottenham Hotspur houdt titelrace met Chelsea in leven

Chelsea heeft in de jacht op de zesde landstitel een belangrijke stap gezet door de lastige wedstrijd bij Everton in winst om te zetten. De ploeg van coach Ronald Koeman werd met 3-0 verslagen. Omdat Tottenham Hotspur ook won, met 2-0 van Arsenal, blijft de titelrace nog enigszins spannend.

Everton opereert dit seizoen ijzersterk in eigen huis (alleen Liverpool wist er te winnen) en had al na twee minuten op 1-0 kunnen staan. Dominic Calvert-Lewin haalde uit, maar het schot belandde op de paal.

Pedro opent de score

In het vervolg was Chelsea echter beter en dat betaalde zich na rust uit. Pedro opende de score met een prachtig schot in de kruising.

Bij de 2-0 van Gary Cahill zag doelman Maarten Stekelenburg er niet zo goed uit. Uit een mooi uitgespeelde aanval maakte Willian er tot slot 3-0 van.

Kort voor die laatste treffer werd de Nederlander Nathan Aké binnen de lijnen gebracht. Het waren zijn eerste speelminuten voor Chelsea van het Premier League-seizoen. De eerste helft van het seizoen speelde Aké op huurbasis bij AFC Bournemouth.

Dele Alli juicht na de 1-0

Tottenham Hotspur hield de race om de titel nog wel levend door de derby met aartsrivaal Arsenal te winnen. Door de 2-0 zege blijft het verschil met de koploper vier punten.

De Spurs waren een maatje te groot voor Arsenal, getuige ook enorme reeks kansen die ze kregen. Slechte afwerking en doelman Petr Cech stonden een monsterscore in de weg. Het duel werd binnen drie minuten beslist. Eerst scoorde Dele Alli (na een actie van Christian Eriksen) en even later benutte Harry Kane een penalty.

Na de 2-0 richtten de Spurs-fans zich tot Arsenal-manager Arsène Wenger, wiens positie al weken onderwerp van discussie is vanwege de slechte resultaten. "Wenger, we want you to stay", zongen de fans van de Spurs gekscherend.

Spits Vincent Janssen bleef de hele wedstrijd op de bank bij Tottenham Hotspur.