Joshua na de overwinning
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 30 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, het wordt vrij zonnig. In de middag vanuit het westen meer bewolking en vanavond in Zeeland kans op een bui. Het wordt tussen de 16 en 19 graden en er staat redelijk veel wind.

Wat heb je gemist?

Bokser Anthony Joshua heeft zijn wereldtitel in het zwaargewicht boksen behouden. In een kolkend Wembley versloeg de Engelsman uitdager en voormalig kampioen Vladimir Klitsjko, met een knock-out in de elfde ronde.

Anthony Joshua en Vladimir Klitsjko

De Amerikaanse president Trump neemt binnen twee weken een belangrijk besluit over het klimaatakkoord van Parijs. Dat zei hij in een speech naar aanleiding van zijn eerste honderd dagen als president. Trump is sceptisch over klimaatverandering en heeft al eerder gezegd dat hij het akkoord wil opzeggen. De president deed zijn uitspraak na een dag van protesten in tientallen Amerikaanse steden, tegen zijn klimaatbeleid.

Washington

In Turkije zijn bijna 4000 ambtenaren ontslagen. Ze worden ervan verdacht banden te hebben met de Gülen-beweging, die volgens de regering van president Erdogan achter de staatsgreep van vorig jaar zit. Er zijn onder meer militairen, gevangenisbewaarders en academici ontslagen. Woensdag werden 9000 politieagenten al geschorst. Voor de ontslaggolf van deze week waren al zo'n 120.000 mensen ontslagen en 40.000 mensen gearresteerd omdat ze banden zouden hebben met Gülen.

In Oss is een man om het leven gekomen door een steekpartij in een woning. Wie het slachtoffer is, of waarom hij werd neergestoken, is nog niet duidelijk. De politie deed na de steekpartij een inval in een woning, maar voor zover bekend zijn er geen aanhoudingen verricht.

Dode bij steekpartij Oss

Verder vandaag...

Vertrekt Max Verstappen vanaf de 7e startplek in de grand prix van Rusland. Deze race zal Verstappen waarschijnlijk minder zichtbaar zijn dan we gewend zijn, verwacht onze Formule 1-commentator Louis Dekker. "Z'n team is nog te traag voor de topteams, maar veel te snel voor de rest. In Sotsji dreigt een eenzame race zoals in Melbourne."

En Vitesse en AZ nemen het tegen elkaar op in de finale van de KNVB-beker. De wedstrijd in de Kuip in Rotterdam begint om 18.00 uur.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl