Luis Suárez

Barcelona volgt Real met winst in stadsderby

Barcelona is dankzij een 3-0 zege bij Espanyol weer op gelijke hoogte gekomen met Real Madrid, dat wel één wedstrijd minder heeft gespeeld.

In de niet echt opwindende eerste helft kregen beide ploegen één grote kans. Na vijf minuten schoot Jurado vrij voor doelman Marc-André ter Stegen naast en na een pass van Neymar kopte Sergi Roberto in het zijnet.

Twee goals Suárez

Na rust ging Jurado vreselijk de mist in met een lange terugspeelbal, die door Luis Suárez onderschept werd. De stadsderby werd grimmiger na de 1-0, vooral van de kant van Espanyol. Ivan Rakitic maakte er een kwartier voor tijd 2-0 van na een rush en een voorzet op maat van Lionel Messi.

Luis Suárez

Suárez zorgde drie minuten voor het einde voor het slotakkoord na een tweede defensieve blunder van de thuisploeg. De Uruguayaan ontving de bal na een mistrap van Espanyol-verdediger Aaron Martín, omspeelde keeper Diego López en scoorde.

Eerder op zaterdag won koploper Real Madrid met 2-1 van Valencia en nummer drie Atlético Madrid zegevierde met 5-0 bij Las Palmas.