Nijlpaard Gustavito overleed na een ziekte van 17 dagen
NOS NieuwsAangepast

Justitie El Salvador onderzoekt verdachte dood dieren zoo

De openbaar aanklager in El Salvador stelt een onderzoek in naar de dood van verschillende dieren in de nationale dierentuin in de hoofdstad San Salvador. Achtereenvolgens een nijlpaard, een zebra, een poema en een jong aapje stierven onder verdachte omstandigheden. Onderzocht wordt of de dieren zijn verwaarloosd, meldt de BBC.

Vooral de dood van nijlpaard Gustavito leidde in El Salvador en daarbuiten in februari tot ophef. In eerste instantie zeiden zijn verzorgers dat het beest met een scherp voorwerp was gestoken en was geslagen door onbekende aanvallers.

Nijlpaard Gustavito dood door verwaarlozing, niet door mishandeling

De politie sprak met het personeel om erachter te komen wie ongezien de dierentuin binnen zou kunnen komen. Uit onderzoek bleek echter dat het nijlpaard was doodgegaan aan een longbloeding die het gevolg zou zijn geweest van slechte verzorging. Het dier was al 17 dagen ziek voordat de bloeding optrad.

De zebra bezweek begin deze maand, de poema en de aap volgden donderdag. De poema was oud en ziek en werd behandeld voor maagproblemen, zegt de dierentuin. Het aapje zou om het leven zijn gekomen bij een ongeluk. Ondanks deze verklaringen heeft de openbaar aanklager besloten om een onderzoek in te stellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl