David Moyes
NOS VoetbalAangepast

Sunderland degradeert na tien jaar uit Premier League

Het doek is gevallen voor Sunderland. De ploeg van coach David Moyes verloor door een late goal van Joshua King in eigen huis met 1-0 van Bournemouth en degradeert na tien jaar uit de Premier League. Concurrent Hull City pakte een punt bij Southampton (0-0).

Door deze resultaten is nummer 17 Hull niet meer te achterhalen voor hekkensluiter Sunderland, dat de eerste degradant van het seizoen is. Het verschil tussen beide teams is dertien punten. Sunderland moet nog vier wedstrijden spelen en Hull nog drie.

Donald Love (l) in duel met Marc Pugh (r) van Bournemouth

De degradatie zat er al aan te komen, maar de manier waarop zorgde nog voor enig drama. In de slotfase van het duel Southampton-Hull kreeg de thuisploeg een penalty. Was die er ingegaan, dan had Sunderland nog een week respijt gehad.

Dusan Tadic miste echter, waarna Sunderland prompt de 1-0 om de oren kreeg.

Sunderland speelde de afgelopen tien jaar onafgebroken in de Premier League. In de 11 jaar ervoor pakte het liefst vier keer de titel in het Championship.

Met Norwich City en Crystal Palace heeft Sunderland nu de meeste degradaties uit de Premier League (sinds 1992) achter zijn naam. De drie clubs degradeerden allen vier keer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl