Ricky van Haaren (l) en Helmond Sport-speler Furhgil Zeldenrust (r)
NOS VoetbalAangepast

Dordrecht ziet in Van Haaren redder in nood

FC Dordrecht haalt in de aanloop naar de beslissende wedstrijd tegen FC Den Bosch alles uit de kast om degradatie naar de Tweede Divisie te voorkomen. Ricky van Haaren nam in de winterstop afscheid van Dordt, maar sluit nu weer aan bij de selectie.

De 25-jarige Van Haaren keerde begin dit seizoen na buitenlandse avonturen bij Dinamo Boekarest en Sanlurfaspor op amateurbasis terug bij Dordrecht en speelde 15 competitiewedstrijden, waarin hij drie keer scoorde. Een zoektocht naar een nieuwe club vanaf de winterstop mislukte.

Van Haaren "100 procent fit"

Dordrecht meldt dat Van Haaren nog speelgerechtigd is en "100 procent fit". De afgelopen tijd hield de middenvelder bij Excelsior zijn conditie op peil. Van Haaren begint aan zijn derde periode bij Dordrecht.

Ricky van Haaren (l) in duel met Tom Overtoom (r) van Almere City

Zijn eerste periode in het seizoen 2014/2015 was voor de club geen succes. Met Van Haaren degradeerde Dordt toen uit de Eredivisie. Hij degradeerde in 2012/2013 ook al met VVV-Venlo en lijkt op basis daarvan niet de meest geschikte man om degradatie nu te voorkomen.

Gelijkspel genoeg voor handhaving

Het verschil tussen nummer 19 van de Jupiler League Dordrecht en nummer 20 Achilles '29 bedraagt met één duel te gaan twee punten. De ploeg van coach Gérard de Nooijer heeft aan een punt in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch genoeg voor handhaving.

Bij verlies kan Dordrecht nog degraderen, maar dan moet Achilles '29 op 5 mei in eigen huis wel winnen van Jong PSV. Alleen de hekkensluiter van de Jupiler League degradeert naar de Tweede Divisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl