Spelers van FC Basel vieren de achtste landstitel op rij voor de club
NOS VoetbalAangepast

Zwitserse competitie eentonig: FC Basel weer kampioen

Wie van spanning houdt komt in de Zwitserse voetbalcompetitie bepaald niet aan zijn trekken. Net als de voorbije zeven jaar gaat de landstitel daar naar FC Basel. Door een 2-1 zege op FC Luzern is de ploeg zes duels voor het einde niet meer te achterhalen.

Alleen aartsrivaal Young Boys wist dit seizoen een wedstrijd te winnen van Basel. De ploeg van de Zwitserse oud-international Urs Fischer, waar oud-Feyenoorder Jean Paul Boëtius onder contract staat (verhuurd aan Genk), won 24 van de 30 wedstrijden.

Basel is al jaren alleenheerser in de Zwitserse Super League, dat bestaat uit niet meer dan tien clubs. De laatste veertien seizoenen greep de club slechts drie keer naast de titel ('06, '07 en '09).

De Zwitserse grootmacht profiteert elk jaar van inkomsten uit de Champions League, waardoor het voor de concurrenten, dit seizoen voornamelijk Young Boys, onmogelijk wordt om fatsoenlijk tegenstand te bieden.

Smetje op het seizoen is de vroege uitschakeling in Europa. Daar waar Basel de laatste jaren wist te verrassen met zeges op clubs als Chelsea en Manchester United, eindigde de ploeg dit keer als laatste in een poule met Arsenal, Paris Saint-Germain en Loedogorets.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl