NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 29 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen! De zon schijnt vandaag geregeld en het blijft vrijwel overal droog. Het wordt ongeveer 13 graden.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft opnieuw een raketproef gedaan. De lancering is volgens bronnen bij het Amerikaanse leger mislukt. De raket zou na een paar minuten zijn ontploft, nog boven Noord-Korea. Waarschijnlijk ging het om een middellange-afstandsraket.

President Trump schrijft in een reactie op Twitter dat Noord-Korea door de test ook de wensen van China negeert. Japan veroordeelde de lancering en maakte nog maar eens duidelijk dat dit tegen de VN-resoluties ingaat.

Een Zuid-Koreaanse vrouw kijkt naar een raketlancering op tv

De Nationale Politie heeft De Telegraaf gevraagd niet te schrijven dat de krant foute informatie had gekregen van het korps. In ruil werd ander nieuws en een interview met korpschef Akerboom beloofd. De Telegraaf had cijfers opgevraagd over misdrijven door asielzoekers. Juristen van de politie antwoordden daarop dat die niet worden bijgehouden. Dat bleek niet te kloppen.

De liberale partij PAR is de grote winnaar van de parlementsverkiezingen op Curaçao. De partij krijgt zes van de 21 zetels en verslaat daarmee de MFK van oud-premier Schotte. Die partij heeft vijf zetels, net als de sociaal-democratische MAN.

De kans is klein dat de MFK in de nieuwe regering komt. De PAR heeft al gezegd niet met Schotte te willen samenwerken. Schotte is veroordeeld voor fraude, corruptie en witwassen.

Gerrit Schotte wordt geïnterviewd nadat hij heeft gestemd

Verder vandaag...

De regeringsleiders van de 27 overblijvende EU-landen ontmoeten elkaar in Brussel voor een eerste speciale brexit-top. Ze zullen daar onder meer praten over een onderhandelingsstrategie.

Burgemeester Spies van Alphen aan den Rijn opent om 12.00 uur op het Rijnplein de Romeinenweek. In het hele land kunnen mensen meedoen aan activiteiten die in het teken staan van het Romeinse verleden.

In het Witte Huis wordt voor het eerst sinds het aantreden van Donald Trump - vandaag honderd dagen geleden - een Correspondents' Dinner gehouden. Trump zelf is er niet bij; hij spreekt op een manifestatie in Pennsylvania.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl