Mouctar Diakhaby (l) en Cheikh N'Doye
NOS VoetbalAangepast

Blessurezorgen voor winnend Lyon in aanloop naar Ajax

Olympique Lyonnais heeft vijf dagen voor de Europa League-ontmoeting met Ajax een benauwde zege geboekt op Angers. Zonder de aan zijn enkel geblesseerde Memphis Depay won Lyon de uitwedstrijd met 2-1.

Mathieu Valbuena opende na ruim een kwartier de score en Nabil Fekir zorgde met een rake vrije trap nog voor rust voor een ruime marge voor de ploeg van trainer Bruno Génésio.

Lyon kwam na rust in de problemen toen Cheikh Ndoye de aansluitingstreffer maakte, maar toen Angers met tien man verder moest vanwege een rode kaart voor Mateo Pavlovic trok Lyon de zege zonder problemen over de streep.

Blessurezorgen

Zorgen zijn er wel op blessuregebied. Net als Depay ontbrak ook topschutter Alexandre Lacazette. De spits die dit seizoen al 24 doelpunten maakte in de Ligue 1 kampt met een hamstringblessure.

Bovendien viel middenvelder Corentin Tolisso in het duel met Angers geblesseerd uit. De Frans international verliet in de slotfase per brancard het veld na een harde charge van Meteo Pavlovic, die daarvoor met rood werd bestraft. Het is uiterst onzeker of Lacazette en Tolisso woensdag kunnen meedoen tegen Ajax.

Coretin Tolisso wordt in de slotfase van het duel van het veld gedragen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl