President Trump vandaag in de tuin van het Witte Huis
NOS NieuwsAangepast

Trump na bijna 100 dagen: president zijn is meer werk dan ik dacht

Nu hij bijna honderd dagen president is, zegt Donald Trump dat het presidentschap zwaarder is dan hij had verwacht. In een interview met persbureau Reuters zegt Trump dat het veel meer werk is dan hij dacht. "Ik hou ervan om te werken, dus het is geen probleem, maar het is wel meer werk."

Terugblikkend op zijn vorige baan in de zakenwereld, stelt de president vast dat hij zijn leven van voor het presidentschap soms mist. "Ik hield van mijn vorige leven. Dit is veel meer werk dan wat ik in mijn vorige leven deed. Ik had verwacht dat het makkelijker zou zijn."

In het interview met persbureau Reuters zei Trump ook dat hij nog niet gewend is aan de invloed die het presidentschap heeft op zijn vrijheid en privacy. "Je leeft echt in een soort cocon, omdat je zo veel beveiliging om je heen hebt. Je kunt eigenlijk nergens naartoe."

Zelf autorijden

Trump zegt dat hij er nog aan moet wennen dat hij als president niet meer zelf kan autorijden.

Het is de derde keer dat Trump toegeeft dat het presidentschap moeilijker is dan hij had gedacht. Tijdens de gesprekken over het zorgstelsel dat Obamacare moet vervangen zei Trump al dat niemand had verwacht dat het zorgstelsel zo ingewikkeld was.

Na zijn ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping in april zei Trump dat die hem had laten inzien dat de gespannen situatie op het Koreaanse schiereiland niet zo simpel is als hij aanvankelijk had gedacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl