Groenewegen klopt Ewan (r)
NOS WielrennenAangepast

Groenewegen wint, Kruijswijk valt in Yorkshire

Hij boekte al vijf knappe ereplaatsen in 2017, maar winnen deed Dylan Groenewegen nog niet. Tot de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire. De sprinter van Lotto-Jumbo was onder anderen Caleb Ewan en Nacer Bouhanni te snel af.

Dat het een massasprint zou worden na de 174 kilometer tussen Bridlington en Scarborough, was geen verrassing. Orica werkte voor Ewan, Cofidis zette Bouhanni goed af en Team Sky geloofde in de kansen van Danny van Poppel.

Lotto-Jumbo werkte gedurende de etappe voor Groenewegen, die ook in 2016 al de maat nam van Ewan in de eerste etappe in Yorkshire.

Een vluchtgroep van acht renners reed vrijwel de hele etappe vooruit. Daarbij ook de Nederlanders Etienne van Empel en Yoeri Havik. Zij pakten een paar minuten voorsprong, maar er was goed gerekend in het peloton. De acht werden in de slotfase ingerekend.

Groenewegen wist, terwijl er zich achter hem een flinke valpartij voordeed, in de laatste meters Ewan op de streep minder dan een half wiel voor de blijven.

Kruijswijk

Steven Kruijswijk was betrokken bij de val. Hij viel op zijn borst en lijkt oké, zo meldt Lotto-Jumbo. De Ronde van Yorkshire is voor de Nederlandse klimmer een voorbereidingskoers op de Giro d'Italia, die over precies een week van start gaat.

Kruijswijk gehavend na valpartij in massasprint

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl