Wissam Ben Yedder (l) juicht na het maken van de 2-1
NOS Voetbal

Sevilla profiteert van misstap Atlético Madrid

Sevilla heeft goede zaken gedaan in de strijd om directe plaatsing voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De ploeg van trainer Jorge Sampaoli won op eigen veld met de nodige moeite met 2-1 van middenmoter Celta de Vigo.

Joaquin Correa (1-0) en Wissam Ben Yedder (2-1) kwamen pas na de rust tot scoren voor de thuisclub. Tussendoor bracht Iago Aspas vanaf elf meter de gelijkmaker op zijn naam. Celta de Vigo speelde vanaf de 56ste minuut met tien man na de tweede gele kaart voor Pablo Hernández.

Atlético

Door de zege komt Sevilla in punten op gelijke hoogte met nummer drie Atlético Madrid, dat dinsdag thuis met 1-0 verloor van Villarreal. De eerste drie ploegen plaatsen zich in Spanje voor de Champions League.

De strijd om de titel gaat tussen Barcelona en Real Madrid. Beide clubs hebben tien punten meer dan Atlético en Sevilla. Real Madrid moet nog één wedstrijd inhalen.

Athletic Club

Athletic Club boekte een belangrijke overwinning met het oog op plaatsing voor de voorronde van de Europa League. In Bilbao waren de Basken met 2-1 te sterk voor Real Betis. Athletic staat nu zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl