Warren Barguil
NOS WielrennenAangepast

Barguil loopt breukje in bekken op

Wielrenner Warren Barguil van Team Sunweb heeft donderdag bij een val in de Ronde van Romandië een breukje in zijn bekken opgelopen. De Fransman kwam in de tweede etappe ongelukkig ten val en moest opgeven.

Na onderzoek in een Zwitsers ziekenhuis bleek dat de wielrenner een breuk in de linker bekkenkam heeft. "Voor zover we nu kunnen zien hoeft er niet geopereerd te worden, maar dat bekijken we over enkele dagen nog een keer", liet fysiotherapeut Anko Boelens van de ploeg weten.

De wielrenner blijft nog enkele dagen in Zwitserland, voordat hij naar huis in Frankrijk kan. "Zodra de pijn het toelaat mag Warren weer lopen. Dat is meestal na ongeveer een week", verduidelijkt Boelens. "Na ongeveer drie weken zou hij weer op de rollers kunnen fietsen. Van daar moeten we bekijken wanneer hij weer in staat zal zijn wedstrijden te rijden."

Binnen tien weken herstel?

Barguil is de beoogd kopman voor de Ronde van Frankrijk in de ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink. De start van de Tour is over ruim tien weken, op zaterdag 1 juli. Over de duur van het herstel kan de ploeg nog niets met zekerheid zeggen.

Tom Dumoulin, één van de andere klassementsrijders binnen de ploeg, start als kopman in de Ronde van Italië op 5 mei. Hij had vorige maand aangekondigd definitief niet te zullen starten in de Ronde van Frankrijk.

Küng klopt Grivko in Romandië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl