Maria Sjarapova
NOS SportAangepast

Sjarapova imponeert in tweede duel, titelverdedigster Kerber strandt

Maria Sjarapova, die na een schorsing van vijftien maanden woensdag haar rentree maakte, heeft ook haar tweede duel op het graveltoernooi in Stuttgart gewonnen. Ze zette landgenote Jekaterina Makarova met 7-5, 6-1 overtuigend opzij.

De 30-jarige Sjarapova verloor in haar eerste twee opslaggames geen punt, maar worstelde wel met haar returns. Makarova varieerde goed en maakte handig gebruik van Sjarapova's stroeve voetenwerk. Het leverde haar bij 5-5 een breekpunt op.

Stoom

Dat miste ze en een tweede kans bleef uit, want drievoudig winnares (2012, 2013 en 2014) Sjarapova raakte daarna op stoom. Ze brak Makarova in de tweede set twee keer en sloot de partij op matchpoint af met een ace.

Voor Sjarapova was het haar zevende zege op haar landgenote in evenzoveel onderlinge duels.

Muguruza

In de volgende ronde komt de Russin uit tegen Anett Kontaveit uit Estland, die via het kwalificatietoernooi was doorgedrongen tot het hoofdtoernooi. Kontaveit verraste in de tweede ronde de als vijfde geplaatste Spaanse Garbine Muguruza in drie sets: 2-6 7-6 (1) 6-1.

Angelique Kerber

Voor de als eerste geplaatste Angelique Kerber viel het doek. De Duitse nummer twee van de wereldranglijst verloor in de tweede ronde van de Franse tennisster Kristina Mladenovic: 2-6, 5-7.

Tegen Mladenovic, de nummer negentien van de wereld, knokte de 29-jarige Duitse zich in de tweede set nog terug van een 3-0 achterstand, maar de Française sloeg op een 6-5-voorsprong op haar eerste matchpoint meteen toe.

Kerber won het toernooi in Stuttgart vorig jaar nog. Daarna werd ze op het grandslamtoernooi van Roland Garros meteen in de eerste ronde uitgeschakeld door Kiki Bertens.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl