Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin krijgt Ten Dam en Kelderman mee naar Giro

Team Sunweb zet in de Giro d'Italia vol in op een goed eindklassement voor Tom Dumoulin. De Nederlander, die zich voor het eerst optimaal als klassementsrenner heeft voorbereid op een grote ronde, staat op vrijdag 5 mei met acht knechten aan de start op Sardinië.

In het hooggebergte moeten vooral Laurens ten Dam en Wilco Kelderman hem bijstaan. "Laurens neemt een schat aan ervaring met zich mee en Wilco heeft zelf al eens toptien gereden in de Giro", zegt ploegleider Aike Visbeek.

Die ondersteuning is nieuw ten opzichte van bijvoorbeeld de Vuelta van 2015, waarin Dumoulin doorbrak als ronderenner. Hij greep in het slotweekeinde net naast het podium, nadat hij een aanval van de Astana-ploeg in het hooggebergte niet alleen kon pareren.

"Voor de andere lastige etappes hebben we Geschke, Preidler, Lunke en Haga om Tom te ondersteunen. Daarnaast is Tom Stamsnijder een diesel die ons op het vlakke en in de heuvels kan helpen."

Hoogtestage

Dumoulin keerde zaterdagmiddag terug van een hoogtestage van drie weken. In Luik-Bastenaken-Luik, zijn laatste race voor de Giro, eindigde hij als 22ste. "We hebben een goede periode van training en voorbereiding achter de rug. We zijn enorm gemotiveerd voor de honderdste editie van de Giro."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl