Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang
NOS VoetbalAangepast

Dortmund verslaat Bayern en bereikt bekerfinale

Borussia Dortmund heeft ten koste van Bayern München de finale bereikt van de DFB Pokal. Dortmund klopte de achttienvoudig bekerwinnaar in München met 3-2. Bayern en Dortmund kwamen elkaar al voor het vierde jaar op rij tegen in de Duitse beker.

Dortmund begon sterk, met een schot op de paal van Pierre-Emerick Aubameyang en een doelpunt van Marco Reus na een foute terugspeelbal van Javier Martinez. Die maakte zijn fout goed met de 1-1 (kopbal) en kopte ook nog op de paal.

Na de 2-1 van Mats Hummels, die in de korte hoek raak schoot, miste Robert Lewandowski een grote kans op de 3-1.

Dortmund verslaat Bayern in Duitse beker

Dembélé

Dortmund (verliezend finalist in 2014, 2015 en 2016) kwam dankzij een kopbal van Aubameyang op 2-2 en Ousmane Dembélé werd matchwinner met een prachtig gekruld schot.

Na de 3-2 van Dembélé kreeg Arjen Robben nog een grote kans. De Nederlander, die de hele wedstrijd speelde, schoot net naast na een kenmerkende actie vanaf rechts.

Bekerfinale op 27 mei

Voor Bayern München is het na de uitschakeling in de Champions League (tegen Real Madrid) een volgende klap. In de competitie gaat het nog wel goed met ploeg van Carlo Ancelotti, die met nog vier wedstrijden voor de boeg acht punten voorstaat op nummer twee RB Leipzig.

Eintracht Frankfurt, dat vier keer de beker won, is op 27 mei in Berlijn de opponent van drievoudig bekerwinnaar Dortmund.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl