Michael Albasini sprint naar de zege in de tweede etappe van de Ronde van Romandië.
NOS Wielrennen

Gesink valt aan, maar Albasini wint weer in zijn lievelingskoers

Michael Albasini heeft de tweede rit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van Orica-Scott bleef in de sprint heuvelop Diego Ulissi (UAE Emirates) en Jesús Herrada (Movistar) voor. Chris Froome eindigde als vijfde, Wilco Kelderman (Sunweb) werd zevende.

Voor Albasini is het al de zevende ritzege in de laatste vier edities van de Zwitserse etappekoers. In 2014 won hij drie ritten, in 2015 twee en vorig jaar was hij een keer de beste.

Nederlandse regie

Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) ging er in de 173 kilometer lange rit van Aigle naar Champéry samen met de Belg Sander Armée (Lotto Soudal) direct vandoor. Vier man sloten aan, van wie er later twee weer voorin wegvielen.

Achter de kopgroep zorgde Lotto-Jumbo dat het verschil binnen de perken bleef, waardoor Armée en de Eritreër Mekseb Debesay (Dimension Data) halverwege de 14,4 kilometer lange slotklim als laatsten opgeraapt konden worden.

Aanvallen Gesink en Roglic

Dat was het sein voor de kopmannen van de Nederlandse formatie, Robert Gesink en Primoz Roglic, om aan te vallen, maar hun demarrages leverden niets op. Uiteindelijk ging een man of zestig sprinten om de dagzege.

Fabio Felline (Trek-Segafredo) liet zich niet verrassen en behield de leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl