Regenachtig en koud op de vrijmarkt in Utrecht. Traditiegetrouw opent de markt de avond voor Koningsdag.
NOS NieuwsAangepast

Vrijmarkt in koud en regenachtig Utrecht van start

In de koude en natte Utrechtse binnenstad is om 18.00 uur de vrijmarkt ter gelegenheid van Koningsdag geopend. Veel mensen die hun tweedehandsspullen proberen te verkopen, kozen vanochtend vroeg al een goede plek uit. De meeste verkopers legden hun koopwaar onder afdekzeilen klaar, om zelf de start op een warme en droge plek af te wachten.

De bekendste vrijmarkt van het land duurt 24 uur en trekt traditioneel veel mensen naar Utrecht. Het bezoekersaantal ligt al jaren tussen de 300.000 en 400.000. In 2015 moesten pleinen afgesloten worden vanwege de enorme toeloop. Vorig jaar was het door het wisselvallige weer minder druk.

Den Haag

Den Haag trekt al tientallen jaren met een uitgebreid muziekprogramma veel volk tijdens de Koningsnacht en -dag. Vanavond en morgen worden tienduizenden mensen verwacht op het festival The Life I Live, vernoemd naar een hit van de Haagse band Q65.

In Tilburg, waar het koninklijk paar morgen Koningsdag viert, wordt vanavond het jaarlijkse meezingfestival Tilburg Zingt gehouden. Ook daar worden duizenden mensen verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl