Burgemeester Aboutaleb, geflankeerd door hoofdofficier Van Nimwegen (l) en politiechef Paauw
NOS NieuwsAangepast

Bij chaos mogelijk geen huldiging Feyenoord

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft gezegd dat bij een kampioenschap van Feyenoord op zondag 7 mei de ploeg de volgende dag om 12.00 uur op de Coolsingel gehuldigd wordt. Hij verbindt daar wel een voorwaarde aan. Als de festiviteiten zondag uit de hand lopen, gaat de huldiging maandag mogelijk niet door.

"Als het een troep en een chaos wordt, ligt een huldiging de volgende dag niet voor de hand", zei Aboutaleb. Hij doet een dringend beroep op de supporters om zondag 7 mei feestelijk te laten verlopen.

Aboutaleb stelt voorwaarden aan huldiging Feyenoord

Op beide dagen zet de politie tussen de 700 en 1000 agenten in, evenveel als met Oud en Nieuw.

De Coolsingel wordt nu verbouwd. De gemeente zal ervoor zorgen dat de straat dicht is als de huldiging plaatsvindt.

Woudenstein

De wedstrijd Excelsior-Feyenoord op 7 mei, waarin Feyenoord de landstitel kan veroveren, wordt volgens plan gespeeld op Woudenstein, het stadion van Excelsior. De Rotterdamse driehoek, met burgemeester Aboutaleb, de hoofdofficier van justitie en de korpschef, doet geen beroep op de KNVB om de wedstrijd in de Kuip te laten spelen.

In het stadion van Excelsior is maar plaats voor 4000 toeschouwers. Feyenoord plaatst schermen in de Kuip waarop de wedstrijd gevolgd kan worden. De supporters kunnen een kaartje kopen om daar de wedstrijd te zien. In de afgelopen dagen gingen stemmen op het duel in de Kuip te spelen, om zo veel mogelijk toeschouwers in staat te stellen bij de kampioenswedstrijd aanwezig te zijn.

Als Feyenoord over anderhalve week kampioen wordt, zullen de spelers meteen na de wedstrijd in de bus naar de Kuip worden gebracht. Daar zal de KNVB de kampioensschaal aan de aanvoerder van Feyenoord uitreiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl