NOS NieuwsAangepast

Invallen bij Britse voetbalclubs in onderzoek naar belastingfraude

De Britse belastingdienst (HMRC) heeft bij de voetbalclubs West Ham United en Newcastle United invallen gedaan. Er zouden meerdere mensen zijn opgepakt, onder wie de directeur van Newcastle, meldt SkyNews.

De actie is onderdeel van een groot onderzoek naar belastingfraude. De HMRC heeft 180 agenten ingezet en ook in Frankrijk zijn panden doorzocht. Er zijn invallen gedaan in kantoorpanden, bij een trainingsveld en in de stadions van de clubs. Daarbij zijn financiële gegevens, computers en telefoons in beslag genomen.

De directeur van Newcastle, Lee Charly, is verantwoordelijk voor het transferbudget en het aantrekken van nieuwe spelers, zegt correspondent Tim de Wit in het NOS Radio 1 Journaal. "Het onderzoek lijkt zich toe te spitsen op transfers van beide clubs en de rol van spelersmakelaars daarbij."

Duidelijk signaal afgeven

De HMRC wil met de actie een duidelijk signaal afgeven. In een verklaring schrijft de dienst: "wie je ook bent, als je belastingfraude pleegt kan je consequenties tegemoetzien".

De invallen zijn een smet op een feestelijke week voor Newcastle. De Noord-Engelse club promoveerde twee dagen geleden naar de Premier League, na een jaar in een lagere divisie te hebben gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl