Het gras werd kapotgereden door het circus
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Circus Renz herstelt vernield grasveld niet

Circus Herman Renz heeft het Reinaldapark in Haarlem na het kerstcircus als een modderpoel achtergelaten en, ondanks beloftes, nog niets gedaan om de grond weer op te knappen, schrijft de regionale omroep NH.

Met Kerst maakte het failliete circus zijn doorstart in het park. Bij het opdoeken van de tent werd het grasveld kapotgereden. Na klachten van de buurt en dreigementen van de gemeente, beloofde de eigenaar van het circus dat de grond hersteld zou worden.

Op Facebook schreef clown Milko dat het allemaal wat langer duurde vanwege het hoge grondwaterpeil, maar dat het park weer in de originele staat zou worden gebracht.

Geen vergunning meer

Sinds die toezegging, ruim vier maanden geleden, is er nog niets veranderd. De gemeente krijgt de eigenaar bijna niet meer aan de lijn en ook omroep NH wordt niet teruggebeld.

Omwonende en wijkraadslid Wim Kleist snapt er niets van en wil het circus alleen terugzien wanneer het de grond netjes herstelt. "Wij hopen dat ze heel snel de zaak gaan regelen met de gemeente. Het is geen gezicht en het is doodzonde voor het aanzien van het park."

De gemeente Haarlem dreigt het circus voor komende shows geen vergunning meer te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl