In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Voormalig CDA-wethouder Gorinchem geeft ontucht toe

De Gorinchemse oud-wethouder Eeuwit K. heeft voor de rechtbank toegegeven dat hij ontucht heeft gepleegd met een 16-jarig meisje. De getrouwde wethouder zou een kortstondige relatie met haar hebben gehad in 2015. Volgens hem was er sprake van een "gelijkwaardige verhouding".

De 33-jarige CDA-wethouder benaderde het meisje, dat hij kende uit de kerk, voor het jeugdplatform van zijn partij. "Ze was een goede sparringpartner. Beter dan menig raadslid. Ik zag een talent in haar", zei K. vandaag op de zitting. Hij was ten tijde van de affaire nog fractievoorzitter van het CDA in Gorinchem.

"We hadden regelmatig contact, dat ging over in flirten en toen werd ik hartstikke verliefd. Ik was mij ook niet meer bewust van het leeftijdsverschil." Het meisje beëindigde de relatie toen ze een vriendje kreeg.

Toen K. wethouder werd, deed het meisje aangifte. De CDA-er besloot om zijn wethouderschap neer te leggen vanwege 'privé-omstandigheden'. Pas toen het OM tot vervolging overging, erkende hij dat hij ongepast contact had gehad met een minderjarig meisje.

Ik was mij niet meer bewust van het leeftijdsverschil.

Eeuwit K.

Ook het slachtoffer deed haar verhaal in de rechtszaal. "Ik heb last gehad van een eetstoornis, van paniekaanvallen. Ik ben nog steeds onder behandeling." Ze eist ruim 5000 euro schadevergoeding, schrijft RTV Rijnmond.

Justitie verwijt Eeuwit K. misbruik van macht en van gezagsverhoudingen. K. reageerde tijdens de rechtszaak schuldbewust. "Ik kan mij wel voor mijn kop slaan. Dit heeft grote gevolgen gehad. Ik heb grote spijt van wat ik haar en mijn vrouw heb aangedaan. Als christen heb ik gezondigd." Eeuwit K. werkte bij de politie, maar kon daar na zijn vertrek als wethouder niet terugkeren.

Hij denkt dat hij door zijn misstap geen baan meer kan krijgen. K. krijgt nu nog wachtgeld, maar dat kan worden stopgezet als hij wordt veroordeeld.

K. heeft het meisje een verontschuldigende brief gestuurd. Op 19 juli gaat zijn zaak verder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl