In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Leidse ziekenhuizen draaien verlies; vacaturestop ingesteld

De Alrijne Ziekenhuizen in de omgeving van Leiden draaien verlies en voeren daarom per direct een vacaturestop in, behalve voor verpleegkundigen.

De drie ziekenhuizen mogen ook geen nieuwe investeringen meer doen en geen externe adviesbureaus meer inhuren. Zo hoopt het bestuur voor het einde van het jaar uit de rode cijfers te komen.

Het bestuur van Alrijne verklaart dat de financiële problemen het gevolg zijn van de sluiting van operatiekamers. Daardoor zijn er minder operaties en behandelingen geweest terwijl de kosten wel gewoon doorliepen. De voorzitter van de raad van bestuur zegt dat patiënten niets zullen merken van de bezuinigingsmaatregelen. "Zij blijven de vertrouwde zorg van ons ontvangen."

Vergoedingen

Artsen ondervinden wel gevolgen. Bronnen melden aan Omroep West dat sommige specialisten al maanden niet hun volledige vergoeding krijgen.

Volgens de regionale omroep komen de financiële zorgen niet alleen door de sluiting van operatiekamers. Ook de invoering van het elektronisch patiëntendossier zou behoorlijk veel geld hebben gekost.

Advertentie via Ster.nl