Uitgebrande auto na de overval in Paraguay
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 25 april: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen, overdag buien met kans op hagel en onweer, maar ook af en toe zon bij hooguit 10 graden. Ook de komende dagen fris en wisselvallig.

Wat heb je gemist?

In de Amerikaanse staat Arkansas zijn twee gevangenen geëxecuteerd. Het was de eerste dubbele executie op één dag sinds 2000. De eerste was een man van 52 die was veroordeeld voor verkrachting en moord. Een paar uur later kreeg een 46-jarige man een dodelijke injectie voor het gijzelen, verkrachten en vermoorden van een jonge vrouw in 1997. Arkansas wil binnen elf dagen acht mannen executeren. De autoriteiten hebben haast, omdat één van de middelen die ze gebruiken bij de dodelijke injectie bijna over de datum is.

Jack Jones (links) en Marcel Williams

Zeker vijftig gewapende bendeleden hebben in Paraguay een geldtransportbedrijf overvallen. De overvallers bliezen de kluizen van de firma op met explosieven. Ze zouden 40 miljoen dollar hebben buitgemaakt. Paraguayaanse agenten spreken van de overval van de eeuw.

Agenten en medewerkers nemen de schade op bij het opgeblazen kantoorgebouw in Ciudad del Este

Rijnmond is de Nederlandse regio met de hoogste werkloosheid: 8,2 procent van de beroepsbevolking heeft geen baan. Van de Nederlandse gemeenten heeft Rotterdam de hoogste werkloosheid. In de Maasstad zit 11,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk.

Gemiddeld was de werkloosheid vorig jaar in ons land 6 procent, meldt het CBS op basis van de nieuwste regionale werkloosheidscijfers.

Verder vandaag...

Om te voorkomen dat jeugdige inwoners gehoorschade oplopen, wil de gemeente Westervoort oordopjes uitdelen aan jongeren die hun zestiende verjaardag vieren. Daar besluit het gemeentebestuur vanmiddag over.

En we kunnen weer een dag gaan kijken naar wat er in Noord-Korea gebeurt. Het land viert vandaag de Dag van het Leger. Dat gebeurt terwijl het Amerikaanse vliegdekschep USS Carl Vinson onder begeleiding van andere oorlogsschepen koers zet naar Noord-Korea. En Pyonyang al heeft gedreigd het schip met één klap tot zinken te brengen.

Vanmiddag vergaderen de aandeelhouders van chemiereus AkzoNobel. Ze bespreken ongetwijfeld het overnamebod van het Amerikaanse bedrijf PPG. Dat bedrijf verhoogde gisteren het bod met 2 miljard naar bijna 27 miljard euro. Analisten beschouwen dat als onweerstaanbaar. Als de aandeelhouders ingaan op het bod, dan komt het Nederlandse bedrijf in Amerikaanse handen.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl