NOS Nieuws

30 maanden cel voor veroorzaken dodelijk ongeluk Oosternieland

Een 46-jarige man uit Usquert in Groningen heeft een celstraf van dertig maanden gekregen voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk bij Oosternieland. Daarbij kwam een 42-jarige man uit Assen om het leven.

De man raakte vorig jaar met een busje met vier inzittenden op de N46 van de weg. Het voertuig sloeg bij Oosternieland in de berm over de kop. De man uit Assen werd uit het busje geslingerd en belandde eronder. Hij overleefde het niet. De drie anderen raakten lichtgewond.

De bestuurder had drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en reed veel te hard. Na het ongeluk maakte hij zich meer zorgen om zijn bus, dan om het dodelijk slachtoffer en de gewonden.

400 euro boete

Tijdens de rechtszaak legde de bestuurder de verantwoordelijkheid van de dood ook bij het slachtoffer, omdat die zelf in zijn bus was gestapt. "Dat moet uiterst pijnlijk geweest zijn om te horen voor de nabestaanden", zei de rechter.

RTV Drenthe schrijft dat de man vanwege zijn onvoorzichtige rijgedrag ook vier jaar zijn rijbewijs kwijt is. Verder moet hij 400 euro boete betalen, omdat zijn bus onverzekerd was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl